Članci
Vrati na kategoriju Članci

Da li treneri više koriste svoje omiljene igrače?

Da li treneri više koriste svoje omiljene igrače?

Da!

Treneri igraju utakmice sa svojim boljim igračima i svaki iskreni trener će vam to priznati.

10 važnih karakteristika omiljenih igrača koje treneri koriste više u igri:

1) NAPORAN I OZBILJAN RAD

Treneri vole igrače koji će prvi doći u dvoranu, te  koji će je i zadnji napustiti. Ozbiljan igrač daje svoj najbolji napor svaki puta kada je na igralištu, bilo da je to trening ili utakmica.

2)  KARAKTERISTIKE VOĐE

Treneri vole igrače koji vode ekipu u akciju i koriste motivirajuće riječi. Vođe nadahnjuju svoje suigrače da dosegnu drugu, višu razinu treniranja, igranja. Oni nadahnjuju svoje suigrače jer daju sve kroz svoj primjer. Vođe su trenerova produljena ruka na igralištu.

3) VELIKI SUIGRAČ

Treneri vole igrače koji podržavaju svoje suigrače. Veliki suigrači prihvaćaju sve članove tima i pomažu drugima da postanu bolji. Veliki suigrač voli svoju ulogu, bez obzira što je to i to radi na najbolji mogući način. Veliki suigrači govore o "mi" i što god je najbolje za cijelu momčad.

4) PREDANI NATJECATELJ

Treneri vole igrače koji rade ono što je potrebno za pobjedu. Vole igrače koji tretiraju vježbu na treningu kao da je igra. Žele pobijediti u svakoj vježbi, igri i natjecanju. Kroz njihovu želju za pobjedom, i još važnije njihovu pripremu za pobjedu; veliki natjecatelji nadahnjuju svoje suigrače da daju više.

5) DOBRI GRAĐANI U DRUŠTVU

Treneri vole igrače koji predstavljaju  dobar model ponašanja na i izvan terena. Vole igrače koji u igri vraćaju podršku navijačima i njihovoj zajednici. Dobar građanin znači usprkos svemu napraviti pravu stvar čak i kada je tu najtežu stvar uraditi. Dobri građani ponašaju se primjereno u školi, dobivaju dobre ocjene, poštuju učitelje, profesore.

6) DONOSE ODLIČNU IGRU

Treneri vole igrače koji ne samo da znaju što trebaju da urade nego mogu to učiniti i praktično. Takvi podižu igru na viši nivo, imaju pouzdanje i igraju velike utakmice kada ih tim najviše treba. Treneri vole igrače koji postavljaju pitanja koja će i njih same poboljšati.

7) POUČLJIVI SU

Treneri vole igrače koji mogu prihvatiti konstruktivne kritike. Žele igrače koji žele biti utrenirani i koji žele čuti što trebaju učiniti kako bi dali najbolje. Igrači koji se mogu tako trenirati nikada ne okreću očima na trenerov savjet. Oni stvaraju kontakt pažnjom, pogledom dolaze k trenerima i ne boje im se postavljati pitanja. Poučljivi sportaši slušaju svoje trenere.

8) IZRAŽAVAJU SVOJU KVALITETU PRIMJERENO

Treneri vole igrače koji stalno predstavljaju i služe kao prijenosnik njihovih metoda treninga. Žele igrače koji djeluju i pomažu promovirati njihove programe, načine treniranja, razmišljanja. Igrači koji su svjesni svoje vrhunske kvalitete izražavaju to svojim primjerenim riječima i djelima. Treneri vole igrače koji se „ponose“ u malim stvarima i dobro ih rade.

9) POUZDANI SU

Treneri vole igrače koji uvijek dolaze na vrijeme, ne kasne, ne propuštaju treninge, događaje, utakmice. Vole igrače koji ne izmišljaju nikakve isprike niti objašnjenja, donose prave odluke. Pouzdanost također znači da ste uvijek „tu“ za suigrače u potrebi.

10) IMAJU VELIKO SRCE

Treneri vole igrače koji igraju s entuzijazmom i hrabrošću.  Srce znači igrati za određenu svrhu koja je izvan same tablice rezultata. Kada je rezultat nedostižan, igrači s srcem i dalje igraju naporno, do kraja u čast igre. Oni igraju za svrhu, koja im nešto znači. Vole igrače koji nikada ne odustaju i ne predaju se. Imati srce znači uraditi prave stvari čak i kada se to čini najtežim.

Ako igrač ima ove osobine, brzo će postati omiljeni igrač i dobiti više vremena za igru. Nije uvijek sve u talentu. Radi se o onome što radite s tim talentom. Ne znači da najviše atletski nadarene osobe imaju bilo koju od ovih osobina. To ne zahtijeva neku motoričku vještinu. To zahtijeva puno mentalne i fizičke snage i nije za svakoga. To je razlog zašto su samo neki u mogućnosti postati omiljeni trenerovi igrači.


Pripremio: Mihael Bermanec

Koristimo kolačiće

Kolačiće (eng. cookies) koristimo kako bismo Vam pružili što bolje korisničko iskustvo, prikaz sustava navigacije, funkcionalnosti upravljanja košaricom i sl...
Također koristimo i Google Analytics koji sam kao i mnoge druge stranice također koriste kolačiće.

Nastavkom korištenja stranica slažete se da možemo postavljati ove vrste kolačića na vašem uređaju/računalu.

U redu Izbriši kolačiće