Ispiši ovu stranicu
Vrati na kategoriju Članci

Samopožrtvovna ljubav

Samopožrtvovna ljubav

1. Solunjanima 2,2-4

“Premda smo, kao što znate, već prije pretrpjeli i bili zlostavljani u Filipima, odvažili smo se u Bogu našemu iznijeti vam, i to uz tešku borbu, evanđelje Božje. Jer naše bodrenje nije bilo iz zablude, ni nečistoće, ni u prijevari, nego, kako je prosudio Bog povjeriti nam evanđelje, tako i govorimo; ne kao da ugađamo ljudima, nego Bogu, koji prosuđuje naša srca.“

Prava ljubav prema Bogu poticat će osobu da naviješta Kristovo evanđelje bez obzira na to koliko bi je to moglo koštati. Prava ljubav prema drugima tjerat će čovjeka da učini ono što je za drugu osobu najvažnije – da čuje poruku o Isusu, bez obzira na to što bi ga to moglo koštati. To je nešto što jasno vidimo u karakteru prvih Isusovih učenika, sljedbenika. Toliko su se brinuli da naviještaju Evanđelje i toliko su se brinuli za spasenje drugih da su bili spremni trpjeti odbacivanje, zatvor i progon radi njega.

Možemo li tvrditi da istinski volimo nekoga ako nismo voljni platiti troškove brige za njegovu dušu?

Oni koji su uistinu očarani Kristovim evanđeljem i oni koji se brinu za vječne duše drugih, smatrat će velikom važnošću, životnim prioritetom riskirati sve za dobro drugih i slavu Božju, ne očekujući ništa zauzvrat.

Zašto se ponekad plašimo i šutimo o nevjerojatno dobroj vijesti o Isusu Kristu?

Što zapravo moramo izgubiti u odnosu na ono što netko drugi uistinu mora dobiti?

Bez obzira na to što bismo mogli trpjeti ili bez obzira na to koliko sramotno prema nama postupali, možemo li biti ljudi koji naviještaju Evanđelje Isusa Krista s odvažnošću i punim povjerenjem u Njegovu riječ.

Život je poput klizanja na kratke staze.

Imamo ograničeno vrijeme ovdje na Zemlji kako bismo donijeli svoj utjecaj i dobro završili svoju utrku.

Nadam se da ćemo se žrtvovati za spasenje drugih, bez obzira na to što se možemo bojati da će nas to i koštati.


Pripremio: Mihael Bermanec

Ako želite više razgovarati, pošaljite email na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Koristimo kolačiće

Kolačiće (eng. cookies) koristimo kako bismo Vam pružili što bolje korisničko iskustvo, prikaz sustava navigacije, funkcionalnosti upravljanja košaricom i sl...
Također koristimo i Google Analytics koji sam kao i mnoge druge stranice također koriste kolačiće.

Nastavkom korištenja stranica slažete se da možemo postavljati ove vrste kolačića na vašem uređaju/računalu.

U redu Izbriši kolačiće