Članci
Vrati na kategoriju Članci

Bog je davatelj hrabrosti

Bog je davatelj hrabrosti

 Psalam 27,14

 “Čekaj na GOSPODINA: odvažan budi i on će osnažiti tvoje srce. Čekaj, velim, na GOSPODINA.“

Božja volja za vas, kao dijete Svevišnjeg Boga, život je ispunjen hrabrošću i odvažnošću. Gospodin želi uzeti ono što vam donosi strah i istjerati ga ulijevajući vam hrabrost, ukorijenjenu u istini njegove Riječi.

Otvorite danas svoje srce i um kako biste primili iscjeljenje i preobrazbu u područjima straha, nesigurnosti i sumnje. Dopustite Bogu da uđe i učini moćno djelo koje vas oslobađa da živite s radošću, sigurnošću i hrabrošću.

U Bogu imamo stalan izvor hrabrosti.

Izaija 43,2-3

“Kada kroz vode prolaziš, ja ću biti s tobom, i kroz rijeke, one te neće preplaviti: kada kroz oganj hodaš, nećeš izgorjeti, niti će plamen na tebi planuti. Jer ja sam GOSPODIN, Bog tvoj, Svetac Izraelov, tvoj Spasitelj.“

Vaš Nebeski Otac je uvijek s vama. Nikada vas neće napustiti niti zaboraviti. U svakoj situaciji, pokušaju i problemima, On ima savršen plan koji će vas voditi u načinu života snage, hrabrosti i mira.

  1. Ivanova 4,18 kaže: “Straha u ljubavi nema, nego savršena ljubav izgoni strah: jer strah je muka. Onaj tko se boji, nije usavršen u ljubavi.“

Božja ljubav ima moć otjerati svaki izvor nesigurnosti i straha koji vas muči. Njegova ljubavna prisutnost ispunjava svaku pukotinu naših srca, zasićujući i zacjeljujući sve naše čežnje i rane. Njegov Duh govori istinu tamo gdje su nas lažne i pogrešne perspektive odvele od života kao sinova i kćeri Kralja. Njegova Riječ ostaje stalni podsjetnik na snagu i slobodu, dostupne onima koji se pouzdaju u svog Boga zbog vlastitih osjećaja slabosti i nesigurnosti.

Rimljanima 8,15 kaže: "Jer niste primili duha robovanja da se opet bojite, nego ste primili Duha posinjenja, u kojemu kličemo: 'Abba, Oče!'”

Kristova nam je smrt donijela novi Duh i u tom Duhu smo sada ispunjeni novim identitetom, novom svrhom i novom perspektivom. Kad se nađete u situaciji koja bi vas obično ispunila strahom, prizovite snagu Duha i zamolite da vas ispuni svježom vizijom, snagom i hrabrošću. Obnovite svoj um istinom da više niste građanin ovog svijeta i da niste podložni emocijama, strahovima, sumnjama i nesigurnostima koje dolaze s njim. Sada ste dijete svemogućeg, sveprisutnog i u potpunosti Stvoritelja svega.

David je u Psalmu 34, 4 napisao: "Tražio sam Gospoda, a On mi je odgovorio i izbavio me iz svih mojih strahova." Danas potražite lice svoga Nebeskog Oca, pritisnite se uz srce Božje za sva izlječenja i izbavljenja koja vam čezne dati i oslobodite se strahova i nesigurnosti, koji vas možda i predugo zadržavaju.

Pripremio: Mihael Bermanec

Ako želite više razgovarati, pošaljite email na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Koristimo kolačiće

Kolačiće (eng. cookies) koristimo kako bismo Vam pružili što bolje korisničko iskustvo, prikaz sustava navigacije, funkcionalnosti upravljanja košaricom i sl...
Također koristimo i Google Analytics koji sam kao i mnoge druge stranice također koriste kolačiće.

Nastavkom korištenja stranica slažete se da možemo postavljati ove vrste kolačića na vašem uređaju/računalu.

U redu Izbriši kolačiće