Članci
Vrati na kategoriju Članci

Dobrobiti tjelesne aktivnosti za zdravlje

DOBROBITI TJELESNE AKTIVNOSTI ZA ZDRAVLJE


Tjelesna aktivnost kao prirodna potreba predstavlja vrlo važan segment ljudskoga života. 

DOBROBITI TJELESNE AKTIVNOSTI ZA ZDRAVLJE


Tjelesna aktivnost kao prirodna potreba predstavlja vrlo važan segment ljudskoga života. Nedovoljna tjelesna aktivnost veliki je javno zdravstveni problem u tehnološki naprednom svijetu. Suvremeni uvjeti života, te sjedilački način života polako svode potrebu za fizičkim radom i kretanjem na razinu koja ugrožava normalno funkcioniranje i zdravlje čovjekova organizma.

S gledišta medicine i posebno u smislu održanja zdravlja i poboljšanja sposobnosti i efikasnosti, sport ili ciljani tjelesni trening je postao biološka neophodnost. S aspekta korisnosti za društvo i državu, prakticiranje fitness sadržaja predstavlja odlično sredstvo prevencije bolesti krvožilnog sustava koje su najveći problemi suvremene medicine (Hollmann, 1992). Liječnici i kineziolozi uporno sugeriraju redovitu tjelesnu aktivnost i bavljenje onim vrstama sportova koji blagotvorno djeluju na prevenciju najučestalijih oboljenja današnjice.

Tjelesna neaktivnost također utječe na slabljenje raspoloženja i osjećaja uživanja u životu. Danas je vrlo važno da osoba bude zadovoljna s vlastitim izgledom, naročito morfološkim karakteristikama, ali još je važnije zdravlje i sposobnost da obavlja svakodnevne aktivnosti u koje se ubraja profesionalni posao i slobodno vrijeme.

Tjelesna aktivnost kao način života, najznačajniji je čimbenik postizanja i održavanja zdravlja u svim njegovim aspektima, te kao stil života povećava kvalitetu življenja na svim područjima.

mr.sc. Mihael Bermanec (kineziolog)Koristimo kolačiće

Kolačiće (eng. cookies) koristimo kako bismo Vam pružili što bolje korisničko iskustvo, prikaz sustava navigacije, funkcionalnosti upravljanja košaricom i sl...
Također koristimo i Google Analytics koji sam kao i mnoge druge stranice također koriste kolačiće.

Nastavkom korištenja stranica slažete se da možemo postavljati ove vrste kolačića na vašem uređaju/računalu.

U redu Izbriši kolačiće