Ispiši ovu stranicu
Vrati na kategoriju Članci

Zdravlje djece i mladih

Zdravlje mladih osnova je za bolje zdravlje i bolju budućnost svakoga grada i države.

ZDRAVLJE DJECE I MLADIH


Ovom temom želimo prenijeti poruku da su djeca i mladi bogatstvo neprocjenjive vrijednosti te da svaka “država” koja nedovoljno investira u njih čini to na svoju štetu. Zdravlje mladih osnova je za bolje zdravlje i bolju budućnost svakoga grada i države.

Iz tog razloga potrebni su nam ljudi na vodećim pozicijama koje karakterizira visoka razina promišljanja i znanja te koji su spremni u skladu s time djelovati.
Djeca i mladi uvijek trebaju dobivati razumijevanje i potpunu podršku.
Ono što mladi najprije traže je njihovo zdravstveno prosvjećivanje koje će biti u skladu s njihovim potrebama.

Različite studije pokazale su da se svako ulaganje u cilju očuvanja i poboljšanja zdravlja djece i mladih u širem smislu uvijek višestruko isplatilo. Svako takvo ulaganje bilo je dokaz bolje kvalitete života. Ohrabrujuće je da na našem prostoru postoji takva želja i praksa ulaganja u djecu i mlade.
Dobra kondicija i zdravlje postaju sve važniji.

Treba uvijek težiti boljim mogućnostima i kvaliteti rada s djecom i mladima, koliko god se to činilo teško u vrijeme “krize”. “Početna je točka svih postignuća želja. Slabašne želje donose slabe rezultate, jednako kao što malena vatra daje malo topline. Kad su vaše želje dovoljno snažne, čini se da posjedujete nadljudsku moć stvaranja.” – Napoleon Hill


    Djeca i mladi nisu nikad trošak ili društveni problem, nego su neprocjenjivo bogatstvo.Na različitim institucijama i sportskim djelatnicima je da uvijek osvješćuju, motiviraju djecu i mlade o važnosti bavljenja sportom i redovitom tjelesnom aktivnosti u borbi protiv pretilosti, za očuvanje i poboljšanje zdravlja i dobre tjelesne forme, stoga im treba omogućiti provođenje takvih aktivnosti. Taj posao nije nikad do kraja završen. Roditelji također imaju privilegiranu odgovornost zdravstveno djelovati, usmjeravati djecu prema sportu i poticati ih na redovitu tjelesnu aktivnost, kao što su ih nekada učili i poticali da redovito peru zube.

„Naučite dijete putu kojim treba poći, a kad odraste, neće skrenuti s njega“. Mudre izreke 22:6
Za roditelja bi bilo najbolje da provodi određenu rekreacijsku tjelesnu aktivnost ili se bavi izabranim sportom kako bi djeca učila i slijedila najbliži primjer.


mr.sc. Mihael Bermanec (kineziolog)

Koristimo kolačiće

Kolačiće (eng. cookies) koristimo kako bismo Vam pružili što bolje korisničko iskustvo, prikaz sustava navigacije, funkcionalnosti upravljanja košaricom i sl...
Također koristimo i Google Analytics koji sam kao i mnoge druge stranice također koriste kolačiće.

Nastavkom korištenja stranica slažete se da možemo postavljati ove vrste kolačića na vašem uređaju/računalu.

U redu Izbriši kolačiće