Duhovni fitnes
Vrati na kategoriju Duhovni fitnes

Kada stati, promijeniti pravac?

Kada stati, promijeniti pravac?

 Izreke 3,6

“Priznaj njega na svim svojim putovima i on će usmjeravati tvoje staze“.

Trenerima i sportašima može biti teško znati kada trebaju stati. U nekom se trenutku svi u sportu suočavaju s odlukom kada i kako zatvoriti natjecateljsko poglavlje u svome sportskom životu. Za one koji su se na vrijeme povukli, to je obično zato što njihov identitet nije bio zamotan u ono što su učinili i mogli su prijeći u novu životnu ulogu jer su znali nešto bolje i utjecajnije.

Bog ponekad mijenja naše pravce i traži nas da pustimo stvari koje su dugo vremena igrale ulogu u našem životu. Ponekad je to ono što izgleda da je vrhunac našeg uspjeha, a promjena izgleda nelogično. Želimo li se još uvijek kretati prema Božjem planu i vjerujemo li da će se novi smjer pokazati dobar? Odlazimo li u miru znajući da naše konačno ispunjenje nije u tome koliko dugo nešto radimo, nego u tome koliko dobro to radimo?

Kratko ili duže vrijeme možete se baviti sportom. Bez obzira na to koliko vremena ste tamo, maksimalno ga iskoristite.

Budite spremni slijediti Boga u nečem novom ako vas i kada to od vas zatraži.

Prvo se posavjetujte s Bogom, molite da vas On usmjerava, da vam bude stalna podrška, izlijte svoje srce i neka vaš stav ovisi o Njemu, tražite njegov blagoslov. Započnite i završite svako djelo s Bogom, slušajte njegov autoritet u svemu što poduzimate kako bi se On proslavio kroz vaš život te da sve izađe na vaše dobro.

Ovo je veliki test, dokazuje našu iskrenost, određuje hoćemo li uistinu priznati Boga i dopustiti mu da nas usmjerava. Vjera i povjerenje, ovisnost o Njemu, praktična poslušnost preduvjet su za ovaj korak.

On obećava u svojoj riječi Bibliji da će usmjeravati naše staze, njemu ništa nije nemoguće ili teško.

Pravovremeno prepoznati odgovor na molitvu, prepustiti se Njegovoj providnosti i putevima te znati kada stati i promijeniti pravac!

Pripremio: Mihael Bermanec

Koristimo kolačiće

Kolačiće (eng. cookies) koristimo kako bismo Vam pružili što bolje korisničko iskustvo, prikaz sustava navigacije, funkcionalnosti upravljanja košaricom i sl...
Također koristimo i Google Analytics koji sam kao i mnoge druge stranice također koriste kolačiće.

Nastavkom korištenja stranica slažete se da možemo postavljati ove vrste kolačića na vašem uređaju/računalu.

U redu Izbriši kolačiće