Duhovni fitnes
Vrati na kategoriju Duhovni fitnes

Ne zaboravite granice!

Ne zaboravite granice!

Gledajte, dakle, da pomno hodite: ne kao bezumni, nego kao mudri, iskupljujući vrijeme, jer su dani zli“. (Ef 5,15-16)

Život, kao i sport, treba imati jasne granice, što se može, smije, a što ne. Možemo putovati, raditi super stvari –  graditi odnose, ulagati u druge, voljeti svoje obitelji, profesionalno činiti ogromne korake –  i jedna loša odluka to može izbrisati. Općenito govoreći, jedan loš “prekid“ ili jedan pogrešan korak ne uzrokuju ogromnu nestabilnost u našim životima. Ali može se i to dogoditi, pogotovo ako nemamo zaštitne ograde.

Trebamo biti veliki zagovornici uspostavljanja granica. Kad utvrdite granice, odredite što je fair play, kao i ono što je pogrešno. Možete vidjeti kada se previše približite liniji, a ako udarite u zaštitnu ogradu ili prijeđete liniju, možda ćete dobiti udarce ili trenutno nešto izgubiti što će vam pomoći ispraviti kurs.

U Bibliji se nalaze brojni stihovi koji nas pozivaju da to provedemo u djelo. Knjiga Izreka uključuje mnogo mudrosti o zaštiti naših srca i izbjegavanju puta do katastrofe. Pavao, autor većine Novog zavjeta, također nas potiče da poduzmemo mjere predostrožnosti kako bismo se zaštitili od napada:

"Gledajte, dakle, da pomno hodite: ne kao bezumni, nego kao mudri, iskupljujući vrijeme, jer su dani zli. Stoga, nemojte biti nerazumni, nego shvatite što je volja Gospodinova."( Ef 5,15-17)

Sjetite se, kad prihvatite Isusa kao svog Spasitelja, neprijatelj odmah stavlja metu na vas.

Želi ukrasti, ubiti i uništiti. I možemo odbiti ove napade kad unaprijed postavimo zidove kako bismo zaštitili sebe i svoje najmilije.

Pripremio: Mihael Bermanec

Koristimo kolačiće

Kolačiće (eng. cookies) koristimo kako bismo Vam pružili što bolje korisničko iskustvo, prikaz sustava navigacije, funkcionalnosti upravljanja košaricom i sl...
Također koristimo i Google Analytics koji sam kao i mnoge druge stranice također koriste kolačiće.

Nastavkom korištenja stranica slažete se da možemo postavljati ove vrste kolačića na vašem uređaju/računalu.

U redu Izbriši kolačiće