Ispiši ovu stranicu
Vrati na kategoriju Duhovni fitnes

Izbjegni brodolom

Izbjegni brodolom

Izbjegni brodolom – naša današnja velika opasnost

“Ovu zapovijed ti predajem, sine Timoteju, u skladu s prijašnjim proroštvima u vezi tebe, da biješ po njima dobar boj držeći vjeru i dobru savjest, koju su neki odbacili te doživjeli brodolom u pogledu vjere. Od njih su Himenej i Aleksandar; koje sam predao Sotoni da se nauče ne huliti. (1 Tim 1, 18-19)

Svi smo upoznati s podosta imena i priča sportaša čiji su životi pretrpjeli brodolom – narušena reputacija, moralni kolaps, slomljene obitelji, nedisciplina, loši odnosi, izgubljene prilike. Neki od njih živjeli su u nekim segmentima života neobuzdano i katastrofa je bila iza ugla.

Apostol Pavao pisao je mladom vođi kojeg je mentorirao. Timotej je bio čvrst u svojoj vjeri, duhovni vođa u usponu. Pavao je svoje upozorenje uputio čovjeku koji vjerno hoda s Bogom!

Pavao se ponovno na kraju pisma fokusira na opasnosti od materijalnog: “A oni koji se žele bogatiti, upadaju u napast i zamku, i u mnoge nerazumne i štetne požude koje utapaju ljude u propast i uništenje“ (1 Tim 6, 9). Riječ "utapanje - poniranje" bila je riječ koja se koristila u Pavlovo vrijeme za potapanje broda.

Svi smo ranjivi i mogući je brodolom. Naše želje, stvari koje želimo, vode nas u propast. Pavao koristi materijalizam kao jedan primjer. Naše želje lako postaju naša potraga. Problemi su na horizontu kada “ono što želimo“, a što nije za našu izgradnju, postane ono od čega se ne želimo odvojiti –  rastati, u čemu ćemo praviti kompromise i ono za što se nadamo da će nas ispuniti.

To je progresija –  prvo padamo u iskušenje, zatim smo uhvaćeni u dobro prikrivenu zamku, iscrpljujemo se polako, zatim dolazi brodolom, propast i uništenje.

Sjetite se, ovi su stihovi napisani Isusovim sljedbenicima. Po riječima “kapetana“ Isusa muškarcima iz njegova tima, koji su sebe smatrali nepobjedivima:

"Svi smo mi samo za jednu – dvije pogubne odluke daleko od katastrofe."

Pripremio: Mihael Bermanec

Koristimo kolačiće

Kolačiće (eng. cookies) koristimo kako bismo Vam pružili što bolje korisničko iskustvo, prikaz sustava navigacije, funkcionalnosti upravljanja košaricom i sl...
Također koristimo i Google Analytics koji sam kao i mnoge druge stranice također koriste kolačiće.

Nastavkom korištenja stranica slažete se da možemo postavljati ove vrste kolačića na vašem uređaju/računalu.

U redu Izbriši kolačiće