Ispiši ovu stranicu
Vrati na kategoriju Duhovni fitnes

Čak me i ne poznaju…

Čak me i ne poznaju…

“No to je da se ispuni riječ napisana u njihovu Zakonu: Zamrziše me nizašto“ (Iv 15,25).

Isus govori… mrzili su me bez razloga…

Imamo priliku gledati sportaše kako se natječu u mnogo sportova. Sportski događaji nikad nisu bez izazova.

Najčešće su gledatelji glasni, igrači su natjecateljski raspoloženi, a treneri strastveni.

Svjedoci smo da ponekad male skupine gledatelja znaju sportaša iz protivničke ekipe verbalno zlostavljati, a upotrijebljene riječi sigurno nisu dopuštene.

Gledajući takvu utakmicu, naša pažnja, koncentracija može oslabjeti, ali je impresivno dok igrači u tim situacijama ostaju usredotočeni i dalje na igru, ne komentirajući niti odgovarajući na takve izjave.

Možda i taj igrač ima u sebi misao „mrze me“, a čak me i ne poznaju, kao što čitamo u Ivan 15,25 – “Mrzili su me bez razloga.“

Postoji toliko mnogo ljudi koji mrze Isusa, a oni ga ni ne poznaju. Ponekad događaji u igri odražavaju naš svijet i njihovo srce prema Bogu. Ima i onih koji poznaju igrače i svejedno ih mrze; a nemaju razloga za to.

Ima onih koji su čuli za tog igrača, ali nije ih briga ni jedno ni drugo. Zatim, ima onih koji ga poznaju i očito je da ga vole.

Nije li isto s Isusom?

Na puno većoj skali od bilo koje sportske igre, koja bi se ikad mogla usporediti, Isus postoji da bi spasio i volio svoje stvorenje. Oni koji ga poznaju i imaju osoban odnos s njim, vole ga.

Kad bismo poznavali Isusa iza imena, kada bismo ga poznavali po njegovoj milosti spašavanja života, kada bismo poznavali Isusa koji je umro za nas, voljeli bismo ga.

“Jer, Bog je tako ljubio svijet da je dao svoga jedinorođenoga Sina da tko god u njega vjeruje ne propadne, nego ima život vječni.
Jer Bog nije poslao svoga Sina na svijet da sudi svijetu, nego da se svijet spasi po njemu“

(Iv 3, 16-17)

Ako si igrač koji trpi poteškoće u svojoj sportskoj karijeri, digni glavu. Postoji Isus koji te poznaje, ljubi i umro je za tebe. Želi da ga toliko dobro poznaješ, da spoznaš Njegovu ljubav.

Korisno je iskustvo za tog sportaša da se nauči nositi s nepravednom mržnjom jer on je u dobrom društvu s Isusom.

Oni koji ga poznaju, ljube ga.

Pripremio: Mihael Bermanec

Ako želite više razgovarati, pošaljite email na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Koristimo kolačiće

Kolačiće (eng. cookies) koristimo kako bismo Vam pružili što bolje korisničko iskustvo, prikaz sustava navigacije, funkcionalnosti upravljanja košaricom i sl...
Također koristimo i Google Analytics koji sam kao i mnoge druge stranice također koriste kolačiće.

Nastavkom korištenja stranica slažete se da možemo postavljati ove vrste kolačića na vašem uređaju/računalu.

U redu Izbriši kolačiće