Ispiši ovu stranicu
Vrati na kategoriju Duhovni fitnes

Tko tvrdi da živi u Kristu, mora…

Tko tvrdi da živi u Kristu, mora…

“Onaj tko kaže da u njemu ostaje, mora i sâm hoditi onako kao što je on hodio“(1 Iv 2,6)

Tko tvrdi da živi u Kristu (to jest, tko kaže da ga je prihvatio kao Boga i Spasitelja), mora (kao moralna obveza, odgovornost) hodati i ponašati se kao što je Isus hodao i vodio sebe.

Danas živimo u kulturi u kojoj malo tko tvrdi da je iskreni sljedbenik Krista. Čak i oni koji to tvrde, ono što kažu i ono što rade, ne mora se uvijek slagati. Jednostavno rečeno, njihov duhovni hod ne odgovara onome što tvrde.

U našem gornjem stihu, Ivan potiče na ozbiljnost života. Ukratko, Ivan kaže da, ako tvrdimo da smo Kristovi sljedbenici, koji su svoj život predali i slijede Isusa Krista kao Spasitelja i Gospodara, od nas se očekuje da "hodamo kako je Isus hodao". Ono u što vjerujemo mora se uskladiti s onim što kažemo i radimo.

Evo primjera: Isus je rekao u Velikoj zapovijedi (ne Velikoj sugestiji) svakome od nas: "Zato idi i učini učenicima sve narode..." (Mt 28,19-20).

“Pođite, stoga, i poučavajte sve narode krsteći ih u ime Oca i Sina i Svetoga Duha,
učeći ih držati sve što sam vam zapovjedio: i evo, ja sam s vama u sve dane, sve do svršetka svijeta.” Amen.

Ako tvrdimo da smo sljedbenici Krista (vjerujemo mu), ali nikada ne idemo i stvaramo učenike, onda ono što kažemo svojim riječima nije u skladu s našim postupcima, kao onaj koji tvrdi da je sljedbenik Isusa Krista. Doista je tako jednostavno.

Možemo ukrašavati svoj život kršćanskim aktivnostima… kako god želimo; međutim, Bog i svijet traži autentične učenike Isusa Krista. Ljudi budno prate naš karakter i naše ponašanje. To bi trebalo izgledati i zvučati vrlo različito od njihovih života.

Kao sljedbeniku Isusa Krista, o zapovijedi stvaranja učenika nije moguće pregovarati. Nije za raspravu. Očekuje se da će se svi sljedbenici Isusa Krista pokoravati i to činiti. Svijet ne traži kršćane koji tvrde jedno i potom žive svoj život potpuno suprotno karakteru i ponašanju Isusa Krista.

Podsjećam sve nas da "živimo život, vodimo druge i iskoristimo naš utjecaj" kao autentični učenici Isusa Krista. Ostvari utjecaj na Kraljevstvo životom koji ti je dan.

Neka vaš hod odgovara vašem govoru, pozivu.

Nećete požaliti!

Pripremio: Mihael Bermanec

Ako želite više razgovarati, pošaljite email na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Koristimo kolačiće

Kolačiće (eng. cookies) koristimo kako bismo Vam pružili što bolje korisničko iskustvo, prikaz sustava navigacije, funkcionalnosti upravljanja košaricom i sl...
Također koristimo i Google Analytics koji sam kao i mnoge druge stranice također koriste kolačiće.

Nastavkom korištenja stranica slažete se da možemo postavljati ove vrste kolačića na vašem uređaju/računalu.

U redu Izbriši kolačiće