Naša svrha

Naša svrha


Dobrodošli na web-stranicu Fokus –  sport, rekreacija i zdravlje!

Nadamo se da ćete, pregledavajući ovu stranicu, uživati i za sebe nalaziti korisne sadržaje. Želimo vam ukratko predstaviti koji su nam bili prioriteti dok smo izrađivali ovu stranicu. 

Prema statističkim podacima, u Hrvatskoj se oko 90% građana deklarira kao kršćani. S obzirom na takve podatke, uvidjeli smo potrebu za dostupnošću materijala koji će pomoći postaviti ispravan i jasan fokus na poveznicu između biblijske vjere, sporta, rekreacije i zdravlja. 

Vodi nas spoznaja da čovjek, osim što je tjelesmo, duševno i emocionalno biće, prije svega i duhovno biće. Težimo holističkom pristupu prema kojem se tijelo, duša i duh, tretiraju kao cjelina. Davno prije Hipokrat, otac znanstvene medicine, zastupao je tezu da “prvo treba liječiti dušu, a tek potom tijelo” te da bolesniku treba “ponuditi prvo riječ, a tek nakon toga i lijek”.

Naša je svrha  ukazati na čovjekovu ukupnu vrijednost i potrebu cjelovitog razvoja njegova bića. Jedan od naših najvrednijih potencijala je zadržavanje fokusa i koncentracije na nečemu važnome i korisnome te promišljanje i djelovanje u svrhu nekog cilja. 

Ova web-stranica ima svoje specifičnosti. Sadržaj je izabran kako bi prije svega potaknuo osobu na spremnost za unutarnju promjenu kroz duhovnu obnovu / izgradnju, moralnu, odgojnu preobrazbu, promjenu životnih navika koje vode prema duhovnom, duševnom, tjelesnom osvježenju i osnaženju.

Tjelesno je zdravlje jako važno, ali ne i najvažnije, kako se često čuje i govori. Važno je prije svega biti "karakterno zdrav čovjek", a potom i tjelesno zdrav...

Osobna je odgovornost brinuti, izgrađivati i čuvati svoje cjelokupno stanje. Želimo vas potaknuti da se bavite sportom, rekreacijskim aktivnostima, zdravim životnim stilom, zaključivanjem i donošenjem odluka koje proizlaze iz biblijskog razmišljanja jer je ispravno razmišljanje važno za ispravno djelovanje. U ispravnom će vas razmišljanju najbolje voditi Biblija –  Božja riječ (Duh Sveti nas uvodi u svaku istinu, podsjeća, osvjedočuje, potiče) i zato joj treba posvetiti punu pažnju. Biblija je knjiga koja otkriva čovjeku nove "horizonte“, otvara ga za traženje životnog smisla i ispunjavanje životnog potencijala. Biblija je Božja riječ upućena čovjeku za sva vremena i za sve generacije. To je Božji govor čovjeku. Odnos s Bogom, kojem prethodi pokajanje i primanje Krista kao Spasitelja i Gospodara vlastita života, mijenja način razmišljanja, motive, djelovanje u svim životnim segmentima. Čitajući Bibliju, naučit ćete mnoga načela i metode rješavanja problema, osnaživanja, shvatit ćete koliko možete očekivati od sebe.

"Ova knjiga Zakona neka ne napušta tvoja usta, nego razmišljaj o njoj danju i noću, da je se možeš pridržavati i postupati po svemu što je u njoj napisano, jer tada ćeš učiniti svoj put uspješnim, i tada ćeš napredovati. Nisam li ti zapovjedio? Budi jak i odvažan! Nemoj se bojati i ne strahuj, jer s tobom je Gospodin, Bog tvoj, kuda god ideš." Biblija, Jošua 1,8-9

Bog se nije promijenio i najbolji način da sportaš, ekipa i trener budu dobro vođeni jest spremnost naučiti, iskusiti kako Bog vodi i jača, odnosno daje uspjeh.

Uspjeti u svom životu znači biti Božje dijete, držati čvrsto biblijski nauk, razviti karakter, talente, darove i biti ispunjen Svetim Duhom te staviti cijeli svoj život u službu Bogu i bližnjemu.

Naša je želja da vam u tome dajemo podršku, riječi inspiracije, da vas usmjeravamo, kao i da odgovaramo na vaša pitanja.

a1d38896abe9e4e7be8cd048af57ef9d 680x450 c default

Nastojat ćemo redovito osvježavati i ažurirati web-stranicu.

              

                  Hvala što ste posjetili našu web-stranicu!

             Stojimo vam na raspolaganju za sugestije, suradnju i dodatna pitanja. 

                            mr.sc. Mihael Bermanec (urednik web-stranice)

 


Podijelite ovu stranicu sa svojim prijateljima ako smatrate da je korisna, edukativna, ako vam je pomogla, sviđa vam se ili mislite da može nekome pomoći.

Određeni tekst i slike dopušteno je dijeliti uz objavu linka sa stranice, tj. teksta u originalnom obliku.

 


 

 

 

 

Koristimo kolačiće

Kolačiće (eng. cookies) koristimo kako bismo Vam pružili što bolje korisničko iskustvo, prikaz sustava navigacije, funkcionalnosti upravljanja košaricom i sl...
Također koristimo i Google Analytics koji sam kao i mnoge druge stranice također koriste kolačiće.

Nastavkom korištenja stranica slažete se da možemo postavljati ove vrste kolačića na vašem uređaju/računalu.

U redu Izbriši kolačiće